zaterdag 16 februari 2019

Waarom zou je dat doen?? ♪♪♪

De meeste mensen die ik vertel over ons avontuur vereisen wat meer uitleg dan strikt noodzakelijk, Vragen als 'Maar is dat niet ver van Azie naar Europa?', '7 km!! 😨', 'Maar hoe lang is dat dan zwemmen', 'Krijg je daar geen vlekken van' en 'Waarom zou je dat nou weer doen?', zijn eerder regel als uitzondering.

En op de meeste vragen hebben we natuurlijk zelf ook geen perfect antwoord. Maar een beetje research brengt de volgende feiten aan het licht:

- 7 km is zeker ver, maar de stroming is ons goed gezind. Effectief is het 4 kilometer zwemmen. Voor betere visualisatie, check even de post 'The beginning'. 



- Er is een tijdslimiet van 2 uur. Maar: mijn doel is 1: om te finishen en 2: om niet door de bezemwagen te worden achterolgd (de Turkse kustwacht in dit geval). 
In een zwembad zwem je best wel 3 km in een uur, dus denk dat 1.5 uur best haalbaar is. 

- De Swim in in Leiden is over het algemeen niet heel best voor je gastro-intestinaal en rare vlekjes, plekjes, putjes of kriebels zijn mij niet onbekend. Het water in de bosphorus zal zout zijn. De website zegt over wild-life in de Bosphorus het volgende: 
Swimming in the sea is a fantastic experience, however you should be aware that certain marine life such as sea lice, jellyfish and sea urchins could be present during the swim. If you suffer from anaphylaxis, please consult the office prior to booking. 
Dusssss.....

Stukje sea lice onderzoek doet hetvolgende naar boven komen:

Sea lice stings usually occur after the critters become trapped in the space where skin and bathing suit material meet. Typical symptoms include an itchy rash and small blisters, though severe reactions can range from fever and chills to headaches and nausea, especially among children, according to the Florida Department of Health. Symptoms normally do not begin until four to six hours after leaving the water, and they can last as long as two weeks.

Conclusie: als we er last van krijgen, zit de rit er al op en zal een stukje adrenaline er ons wel weer bovenop krijgen.

- Tsja, en waarom doe je het dan wel? Waarom lopen mensen een marathon? (Die zijn wel een beetje gestoord...) Gewoon, omdat het kan en wij denken dat we het kunnen. De filmpjes zien er in ieder geval enorm gaaf uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten